PRZYKŁADOWE MENU WESELNE

I danie gorące

Tradycyjny rosół z makaronem lub zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym

Roladka schabowa z pieczarką

De Volaille

Sakiewka drobiowa ze szpinakiem serem feta

Ziemniaki z wody z koperkiem

Bukiet surówek/3 rodzaje/

DESER

Mus malinowy z bezą i gałką lodów

II danie gorące

Bogracz bogaty

III danie gorące

Szynka wieprzowa pieczona w całości z kapustą zasmażaną

i kaszą gryczaną (serwowana na sali)

Tort

IV danie gorące

Żurek po Polsku lub Barszcz czerwony z krokietem

PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ZIMNE

SAŁATKI:

Sałatka Cezar

Sałatka brokułowa

PRZEKĄSKI RYBNE:

Sałatka śledziowa

Tatar z łososia podany na cykorii

Śledź pod pierzynką śmietanową

Śledź w oleju

PRZEKĄSKI MIĘSNE:

Roladka drobiowa na słodko

Rolada schabowa na ostro

Terrina brokułowa

Rolada wieprzowa z grzybami

NA SŁODKO

Wybór owoców sezonowych i egzotycznych

NAPOJE

Kawa, herbata

Woda mineralna z cytryną w dzbankach

Soki /pomarańczowy,jabłkowy

Napoje gazowane

Napoje przewidujemy w ilości 0,5l na osobę

INNE

Pieczywo i masło

Alkohole ciężkie, wina i inne napoje zimne – we własnym zakresie Klienta

Dodatkowo proponujemy:

stół wiejski w cenie 15zł/ osobę

stoły tematyczne: słodki 10zł/sobę,

rybny, serowy

Menu ma charakter przykładowy, może być modyfikowane