PRZYKŁADOWE
MENU WESELNE
I danie gorące
Tradycyjny rosół z makaronem lub zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
Roladka schabowa z pieczarką
De Volaille
Sakiewka
drobiowa ze szpinakiem serem feta
Ziemniaki z wody z koperkiem
Bukiet surówek/3 rodzaje/
DESER
Mus malinowy z bezą i gałką lodów
II danie gorące
Bogracz bogaty
III danie gorące
Szynka wieprzowa pieczona w całości z kapustą zasmażaną
i kaszą gryczaną (serwowana na sali)
Tort
IV danie gorące
Żurek po Polsku lub Barszcz czerwony z krokietem
PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ZIMNE
SAŁATKI:
Sałatka Cezar
Sałatka brokułowa
PRZEKĄSKI RYBNE:
Sałatka śledziowa
Tatar z łososia podany na cykorii
Śledź pod pierzynką śmietanową
Śledź w oleju
PRZEKĄSKI MIĘSNE:
Roladka drobiowa na słodko
Rolada schabowa na ostro
Terrina brokułowa
Rolada wieprzowa z grzybami
NA SŁODKO
Wybór owoców sezonowych i egzotycznych
NAPOJE
Kawa, herbata
Woda mineralna z cytryną w dzbankach
Soki /pomarańczowy,jabłkowy
Napoje gazowane
Napoje przewidujemy w ilości 0,5l na osobę
INNE
Pieczywo i masło
Alkohole ciężkie, wina i inne napoje zimne – we własnym zakresie Klienta
Dodatkowo proponujemy:
stół wiejski w cenie 15zł/ osobę
stoły tematyczne: słodki 10zł/sobę,
rybny, serowy
Menu ma charakter przykładowy, może być modyfikowane